Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Surówka z czerwonym buraczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Surówka z kiszonej kapusty i buraka ćwikłowego

Surówka z czerwonym buraczkiem

Składniki:

Surówka z czerwonym buraczkiem

 

  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 1 średnia kulka buraka czerwonego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 małe jabłko
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • cukier
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonym buraczkiem
Buraka ugotować.Obrane jabłko i buraka zetrzeć na dużych oczkach. Kapustę poszatkować, szczypiorek opłukać i posiekać. Wszystkie składniki skropić oliwą i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem. Surówkę dokładnie wymieszać.