Surówka z kalarepy Ewa52

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na surówkę z kalarepy

Surówka z kalarepy Ewa52

Składniki:

Surówka z kalarepy Ewa52

 

  • Kalarepa duża 3 sztuki
  • Kapusta czerwona 1/2 małej główki
  • Marchew 2 sztuki
  • Jogurt naturalny 1 szklanka
  • Sól pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy Ewa52
Na początku kalarepę obrałam starłam na tarce jarzynowej o średnich oczkach. Następnie z kapusty czerwonej usunęłam zbędne liście i starłam małymi kawałki na dużych oczkach tarki jak i obrane marchewki. Na koniec warzywa połączyłam razem. Sól oraz pieprz świeżo zmielony wymieszałam z jogurtem i polałam przygotowaną surówkę którą odstawiłam pod przykryciem do lodówki.

Tagi:

kalarepa