agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Surówka z pora i pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Wyśmienita surówka, idealna do placków ziemniaczanych. Jest tak smaczna że mój mąż je ją z samym pieczywem.

Surówka z pora i pieczarki

Składniki:

Surówka z pora i pieczarki

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pora i pieczarki
Białe części pora przecinamy na pół, kroimy w plasterki ( jeśli pory są małe kroimy w plastry bez rozcinania na połowę).

Pieczarki obieramy ze skórki i trzemy na grubej tarce lub kroimy w drobniutką kosteczkę. Skrapiamy pieczarki sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.

Składniki łączymy i przyprawiamy do smaku, mieszamy z majonezem.