Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 265]

Surówka z kalarepy i bakalii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

surówka ponownie z kalarepy, leczy tym razem z rodzynkami i płatkami migdałowymi, wymieszana z majonezem...

Surówka z kalarepy i bakalii

Składniki:

Surówka z kalarepy i bakalii

 

  • Kalarepa – 2 szt
  • Rodzynki – 6 łyżek
  • Płatki migdałowe – 5 łyżek
  • Majonezu – 5 łyżek
  • Sok z cytryny
  • Cukier
  • Sól

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy i bakalii
Kalarepę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.

Płatki migdałowe dodać do kalarepki.

Rodzynki przebrać, opłukać i wsypać do surówki z kalarepki. Dodać do smaku sól i cukier, wymieszać z majonezem.

Po wierzchu można posypać jeszcze łyżeczką płatków migdałowych.

Tagi:

surówka