gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z kalarepy i fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowaną surówkę z kalarepy i fasolki szparagowej podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - jest pyszna.

Surówka z kalarepy i fasolki szparagowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kalarepy i fasolki szparagowej

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy i fasolki szparagowej
Fasolkę obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Kalarepy obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Fasolkę kroimy na kawałki i dodajemy do kalarepy. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy.

Na koniec dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Surówkę wykładamy na półmisek. 
Surówka z kalarepy i fasolki szparagowej
Obraną fasolkę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Surówka z kalarepy i fasolki szparagowej
Obrane kalarepy trzemy na tarce o dużych oczkach.
Surówka z kalarepy i fasolki szparagowej
Do kalarepy dodajemy pokrojoną fasolkę i drobno posiekany szczypiorek.

Tagi:

kalarepa