Sposób przygotowania:
Surówka z kalarepy
Kalarepę i jabłka obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paseczki.
Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w półplasterki. Przygotować sos: do szklanki wlać sok z cytryny, olej miód, dodać sól i pieprz, dokładnie wymieszać i polać tym surówkę, dobrze razem wszystko wymieszać.
Wstawić na 30 min do lodówki.
Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w półplasterki. Przygotować sos: do szklanki wlać sok z cytryny, olej miód, dodać sól i pieprz, dokładnie wymieszać i polać tym surówkę, dobrze razem wszystko wymieszać.
Wstawić na 30 min do lodówki.