Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Surówka z kapustą i ogórkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uwielbiam surówki pod każdą postacią, dlatego postanowiłam się podzielić z Wami przepisem na pyszną surówkę z dodatkiem warzyw. Musztarda francuska nadaje surówce ostry wyrazisty smak.

Surówka z kapustą i ogórkami

Składniki:

Surówka z kapustą i ogórkami

 

  • 1 główka kapusty pekińskiej
  • 1 ogórek świeży
  • 6 ogórków konserwowych
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapustą i ogórkami

I

Surówka z Kapustą i ogórkami
Przygotowanie wszystkich składników do przygotowania saąłtki.

1. Kapustę drobno kroję, ogórka świeżego obieram, kroję w kostkę, ogórki konserwowe kroję w kostkę. Szczypiorek oraz koperek drobno siekam.
2. Do warzyw dodaję musztardę, jogurt, doprawiam pieprzem oraz solą. Wszystko dokładnie mieszam i przekładam do naczynia.

II

3. Surówka gotowa, podaję, jako dodatek do mięsa.
4. Smacznego.