Sposób przygotowania:
Pyszna surówka z porów
Z porów odciąć bardzo mocno zielone liście (są zbyt gorzkie) i odciąć część z korzeniem, resztę dobrze opłukać w zimnej wodzie z piasku. Osuszone pory pokroić wzdłuż na paski i następnie pokroić w kostkę, wsypać do miski.
Dodać odsączony z soku groszek zielony w puszce, jabłka obrane ze skórki i pokrojona w kostkę. Posypać cukrem, solą, pieprzem, wszystko dokładnie wymieszać. Dodać majonez, śmietanę, sok z cytryny i wszystko wymieszać, odstawić na 1 godzinę do lodówki.
Dodać odsączony z soku groszek zielony w puszce, jabłka obrane ze skórki i pokrojona w kostkę. Posypać cukrem, solą, pieprzem, wszystko dokładnie wymieszać. Dodać majonez, śmietanę, sok z cytryny i wszystko wymieszać, odstawić na 1 godzinę do lodówki.
![Pyszna surówka z porów Pyszna surówka z porów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyszna-surowka-z-porow-589632.jpg)
![Pyszna surówka z porów Pyszna surówka z porów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyszna-surowka-z-porow-589633.jpg)
![Pyszna surówka z porów Pyszna surówka z porów](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pyszna-surowka-z-porow-589634.jpg)