Sposób przygotowania:
Pyszna surówka z porów
Z porów odciąć bardzo mocno zielone liście (są zbyt gorzkie) i odciąć część z korzeniem, resztę dobrze opłukać w zimnej wodzie z piasku. Osuszone pory pokroić wzdłuż na paski i następnie pokroić w kostkę, wsypać do miski.
Dodać odsączony z soku groszek zielony w puszce, jabłka obrane ze skórki i pokrojona w kostkę. Posypać cukrem, solą, pieprzem, wszystko dokładnie wymieszać. Dodać majonez, śmietanę, sok z cytryny i wszystko wymieszać, odstawić na 1 godzinę do lodówki.
Dodać odsączony z soku groszek zielony w puszce, jabłka obrane ze skórki i pokrojona w kostkę. Posypać cukrem, solą, pieprzem, wszystko dokładnie wymieszać. Dodać majonez, śmietanę, sok z cytryny i wszystko wymieszać, odstawić na 1 godzinę do lodówki.