graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

surówka z kapusty i groszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

surówkę podaje do mięs i ziemniaków

surówka z kapusty i groszku

Składniki:

surówka z kapusty i groszku

 

  • 1 średnia główka kapusty świeżej
  • 2 puszki zielonego groszku
  • 1 duża cytryna
  • 250 ml.majonezu
  • sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

surówka z kapusty i groszku
kapustę poszatkować na drobno.Następnie posolić i odstawić na około 0,5 godziny aby zmiękła,następnie odcisnąć z kapusty powstały sok groszek odcedzić z zalewy a następnie odcedzony wymieszać z kapustą,dodać majonez ,z cytryny wycisnąć sok i skropić surówkę sokiem,wszystko wymieszać i podawać do spożycia