Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 265]

Surówka z kapusty i kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z kapusty, kalarepki i marchewki, wszystko starte na tarce, doprawione do smaku solą, cukrem, oliwą i ...

Surówka z kapusty i kalarepy

Składniki:

Surówka z kapusty i kalarepy

 

  • Kapusta biała – 50 dag
  • Kalarepa -1 szt
  • Marchewka – 1 duża szt
  • Keczup – 2 łyżki
  • Oliwa – 2 łyżki
  • Sól ziołowa
  • cukier
  • pieprz kolorowy

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty i kalarepy
Kapustę oczyścić, opłukać i poszatkować, usuwając głąb, posypać solą i odstawić na 30 minut.

Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach.

Kalarepę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.

Marchewkę i kalarepkę połączyć z kapustą, dodać cukier keczup, oliwę i pieprz do smaku, wszystko razem wymieszać.