Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kapusty i kalarepy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka z kapusty i kalarepki to dobry sposób na pyszny i szybki do przygotowania dodatek do obiadu.

Surówka z kapusty i kalarepy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty i kalarepy

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty i kalarepy
Kapustę bardzo drobno posiekać, wymieszać z odrobiną soli, odcisnąć. Obraną kalarepkę i marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w cienkie pół krążki. Jabłko i dynię zetrzeć na grubej tarce, jabłko skropić sokiem z cytryny. Ogórki pokroić w kosteczkę. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać.
Surówka z kapusty i kalarepy
Posiekaną kapustę wymieszać z solą i odcisnąć
Surówka z kapusty i kalarepy
Dynię ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Surówka z kapusty i kalarepy
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski
Surówka z kapusty i kalarepy
Dodać majonez doprawić do smaku i wymieszać