Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Prosta, szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej i kiszonego ogórka. Całość komponuje się świetnie.

Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem

 

  • 15 dag kapusty pekińskiej
  • 2-3 ogórki kiszone
  • szczypiorek do dekoracji
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem
Kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do miski. Ogórki myjemy w zimnej wodzie i osuszamy, ścieramy na tarce do jarzyn na dużych oczkach, przekładamy do kapusty. Całość mieszamy. Następnie dodajemy majonez, doprawiamy sola i pieprzem. Mieszamy. Surówkę podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem.
Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem
Etap 1 kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do miski
Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem
Etap 2 ogórki kiszone myjemy i ścieramy na tarce
Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem
Etap 3 kapustę pekińską mieszamy z ogórkami
Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem
Etap 4 dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem