kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Surówka z kapusty pekińskiej i mozzareli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i szybka surówka. Połączenie kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego i mozzarell z nutką pomidorów. Super połączenie!! Super przepis :)

Surówka z kapusty pekińskiej i mozzareli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i mozzareli

 

  • Kapusta pekińska - 0,5 główki
  • Ogórki kiszone - 6 sztuk
  • Pomidor - 2 sztuki
  • Mozzarella - 1 duża kulka
  • Pieprz
  • Przyprawa do sałatek
  • Oliwa z oliwek
  • Ocet winny

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i mozzareli
Kapustę pekińską na samym początku szatkujemy nożem na małe kawałki. Ogórki kiszone kroimy w średniej grubości plastry i dodajemy do pokrojonej kapusty. Pomidora myjemy pod woda a następnie kroimy w kosteczkę. Mozzarellę odcedzamy z wody i kroimy w małą kosteczkę. Całość pokrojonych składników skrapiamy oliwa z oliwek z dodatkiem bazylii oraz octem winnym. Następnie przyprawiamy pieprzem, oraz przyprawą do sałatek. Całość ze sobą i mieszamy i wykładamy na talerze. Super lekka propozycja na kolację. Smacznego!!
Surówka z kapusty pekińskiej i mozzareli
Sałata pekińska poszatkowana nożem na małe kawałeczki
Surówka z kapusty pekińskiej i mozzareli
Pomidor pokrojony w kostkę i dodany do surówki
Surówka z kapusty pekińskiej i mozzareli
Pyszne własnej roboty ogórki kiszone pokrojone w plastry
Surówka z kapusty pekińskiej i mozzareli
Wszystkie składniki mieszamy w misce po przyprawieniu do smaku