olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Surówka z kapusty kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka z kapusty kiszonej połączona z czerwoną papryką oraz posiekaną cebulą i doprawiona czarnym pieprzem.

Surówka z kapusty kiszonej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej

 

  • 300 gram kapusty kiszonej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 szczypiorek
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • ¼ łyżeczki pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej
Kapustę kiszoną odsączam, a następnie lekko siekam za pomocą noża. Paprykę czerwoną przecinam wzdłuż, pozbawiam gniazda nasiennego, po czym kroję ją i dodaję do kapusty. Całość łączę z oliwą, drobno posiekaną cebulą oraz czarnym pieprzem. Na koniec posypuję surówkę drobnym posiekanym szczypiorkiem.
Surówka z kapusty kiszonej
Kapustę kiszoną odsączam, a następnie lekko siekam za pomocą noża.
Surówka z kapusty kiszonej
Paprykę czerwoną przecinam wzdłuż, pozbawiam gniazda nasiennego, po czym kroję ją i dodaję do kapusty.