Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty, marchwi i jabłka
Cytrynę parzę, osuszam, ścieram skórkę, a z cytryny wyciskam sok, odstawiam.
Kapustę pekińską drobno szatkuję, przekładam do dużej miski i odstawiam. W międzyczasie jabłko myję, obieram ze skórki i ścieram na tarce na dużych oczkach. Skrapiam starte jabłko sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Marchewki myję, obieram, płuczę i ścieram na średnich oczkach na tarce.
Do poszatkowanej kapusty dodaję starte jabłko i startą marchewkę, mieszam.
Cebulę obieram, drobno siekam, dodaję do warzyw do miski, mieszam.
Na koniec doprawiam surówkę solą, pieprzem i cukrem, łączę z olejem i majonezem, dokładnie mieszam. Doprawiam ewentualnie sokiem z cytryny. Posypuję startą skórką z cytryny.
Kapustę pekińską drobno szatkuję, przekładam do dużej miski i odstawiam. W międzyczasie jabłko myję, obieram ze skórki i ścieram na tarce na dużych oczkach. Skrapiam starte jabłko sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Marchewki myję, obieram, płuczę i ścieram na średnich oczkach na tarce.
Do poszatkowanej kapusty dodaję starte jabłko i startą marchewkę, mieszam.
Cebulę obieram, drobno siekam, dodaję do warzyw do miski, mieszam.
Na koniec doprawiam surówkę solą, pieprzem i cukrem, łączę z olejem i majonezem, dokładnie mieszam. Doprawiam ewentualnie sokiem z cytryny. Posypuję startą skórką z cytryny.