Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka z kapusty pekińskiej to moja propozycja na szybką w przygotowaniu i bardzo smaczną surówkę do obiadu i nie tylko.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • 1 jabłko
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 łyżki wody
  • przyprawa do sałatek

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę pekińską drobno poszatkować lub drobno posiekać nożem. Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Oliwę wymieszać z wodą oraz z przyprawą do sałatek, której dodać wedle swojego smaku. Kapustę wymieszać z marchewką, jabłkiem oraz przygotowanym sosikiem. Tak przygotowaną surówkę podawać od razu po przygotowaniu.