Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Exspresowa surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i przyprawą curry jest rewelacyjna.

Exspresowa surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Exspresowa surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 1 kg kapusty pekińskiej
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżeczka curry
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Exspresowa surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę pekińską dość drobno poszatkować. Kukurydzę osączyć z zalewy. Majonez wymieszać z przyprawą curry, odrobiną pieprzu i szczyptą soli. Pokrojoną kapustę włożyć do salaterki, dodać osączoną z zalewy kukurydzę. Następnie połączyć z majonezem i dokładnie wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny aby smaki się połączyły. Surówkę z kapusty pekińskiej podawać jako dodatek do obiadu do dania z mięsem.

Tagi:

kapusta