Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Surówka z kapusty pekińskiej wg Elfi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Surówka z kapusty pekińskiej i marchwi z przepysznym sosem - idealna na obiad!

Surówka z kapusty pekińskiej wg Elfi

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej wg Elfi

 

  • pół kapusty pekińskiej
  • 2-3 średnie marchwie
  • koperek
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżeczka chrzanu
  • pół łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej wg Elfi
Kapustę pekińską kroję w paseczki (w miarę drobne) i wrzucam do miski, następnie marchew obieram i ścieram na tarce na grubych oczkach i dodaję do kapusty. W osobnym naczyniu robię sos: jogurt, majonez, chrzan (do złamania smaku) ketchup, sól, pieprz, cukier i mieszam. Sos dolewam do kapustki i mieszam aż składniki się ładnie połączą. Najlepiej taką surówkę zrobić ok pół godziny przed obiadem aby chwile odstała. Smaczności!

Tagi:

kapusta