Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Surówka z kapusty do obiadu

Surówka z kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 2 łyżki sok cytrynowy
  • 6 łyżek olej
  • 2 łyżeczki cukier
  • 1 torebka sos sałatkowy winegret
  • 1 główka kapusta pekińska
  • 6 łyżek wody

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Sos winegret wsypać do miski.
Następnie dodać olej i wodę zimną, dobrze wymieszaj.
Kapustę pekińską cienko pokrój, przełóż do salaterki, skrop kapustę sokiem cytrynowym, dodaj cukier, wymieszaj.
Gotowy sos wymieszaj z surówką na 20 minut przed podaniem.
Udekoruj surówkę według swojego uznania.
Surówka z kapusty pekińskiej
Pokrojona kapusta pekińska, przełożona do sałaterki
Surówka z kapusty pekińskiej
Kapusta wymieszana z sosem winegret, cukrem i sokiem z cytryny

Tagi:

sosy kapusta