Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo szybki dodatek do drugiego dania. Często ją przygotowuję do mięsa i ziemniaków. Taka sałatka może też być samodzielną przekąską.

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Składniki:

  • pół kapusty pekińskiej
  • pół puszki kukurydzy
  • sos sałatkowy (koperkowy,ziołowy)

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy
1. Kapustę pekińską drobno kroimy. Kukurydzę dokładnie osączamy na sitku z zalewy.

2. Następnie ulubiony sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu podanego na opakowaniu.

3. Do kapusty pokrojonej kapusty dajemy odsączoną kukurydzę i sos sałatkowy, następnie dokładnie mieszamy.

4. Sałatkę odstawiamy na około 15 minut żeby składniki przegryzły się. Po tym czasie podajemy.

Rady: Można zrobić większą porcję: cała kapusta i cała puszka kukurydzy.