Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy
1. Kapustę pekińską drobno kroimy. Kukurydzę dokładnie osączamy na sitku z zalewy.
2. Następnie ulubiony sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu podanego na opakowaniu.
3. Do kapusty pokrojonej kapusty dajemy odsączoną kukurydzę i sos sałatkowy, następnie dokładnie mieszamy.
4. Sałatkę odstawiamy na około 15 minut żeby składniki przegryzły się. Po tym czasie podajemy.
Rady: Można zrobić większą porcję: cała kapusta i cała puszka kukurydzy.
2. Następnie ulubiony sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu podanego na opakowaniu.
3. Do kapusty pokrojonej kapusty dajemy odsączoną kukurydzę i sos sałatkowy, następnie dokładnie mieszamy.
4. Sałatkę odstawiamy na około 15 minut żeby składniki przegryzły się. Po tym czasie podajemy.
Rady: Można zrobić większą porcję: cała kapusta i cała puszka kukurydzy.