kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna surówka w sam raz do niedzielnego obiadu

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

 

  • kapusta pekińska - 1 szt
  • pomidory - 1 szt
  • kukurydza w puszce - 1 szt
  • jogurt naturalny - 1 szt 200 ml
  • cebula - 1 szt
  • przyprawa do sałatek
  • czosnek - 1 ząbek
  • pieprz
  • sól
  • czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy
Na samym początku należy zszatkować kapustę pekińską na małe kawałki. Następnie otwieramy puszkę z kukurydzą. Wodę odwiedzamy od kukurydzy.i wsypujemy do kapusty pekińskiej. Następnie kroimy pomidora i cebulę na małe kawałki. Wszystko razem mieszamy w misce.Obieramy i zgniatamy ząbek czosnku, który wrzucamy do jogurtu naturalnego. Uzyskanym sosem czosnkowym polewamy pozostałe składniki surówki. Wszystkie składniki mieszamy. W ostatnim kroku przyprawiamy surówkę pieprzem, solą i czosnkiem granulowanym. Surówka gotowa do podania na stół.Smacznego!!
Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy
Wszystkie niezbędne składniki do wykonania surówki .
Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy
Poszatkowana kapusta pekińska na drobne kawałki
Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy
Połączone warzywa gotowe do zalania jogurtem
Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy
Surówka doprawiona pieprzem, solą i czosnkiem granulowanym