renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy konserwowej. Smaku dodaje cebula i seler naciowy, a całość wieńczy sos czosnkowy.

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

 

  • pół główki kapusty pekińskiej
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 średnia cebula
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • natka pietruszki i koperek
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy

Etap 1

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy
Na początek należy kapustę pekińską poszatkować.

Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkować.

Etap 2

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy
Następnie łodygi selera naciowego drobno pokroić.

Następnie drobno pokroić selera naciowego.

Etap 3

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy
Następnie należy dodać drobno pokrojoną cebulę.

W kolejnym kroku należy drobno pokroić cebulę.

Etap 4

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy
Kukurydzę konserwową należy odsączyć dodać do surówki.

Kukurydzę należy odsączyć z zalewy i dodać do surówki.

Etap 5

Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy
Surówkę doprawić solą i pierzem, wymieszać z sosem czosnkowym.

Na koniec dodać siekaną natkę pietruszki, koperek. Przygotować sos z czosnku przeciśniętego przez praskę i wymieszanego z jogurtem, doprawić sola i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.