halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Surówka z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Surówki stanowią bardzo smakowite urozmaicenie naszej codziennej diety. Kolorowe i pyszne surówki warzywne to bomby witaminowe.Jedną z nich jest surówka z kapustą pekińską.

Surówka z kapustą pekińską

Składniki:

Surówka z kapustą pekińską

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapustą pekińską
Sałatę umyć ,osuszyć .Następnie porwać palcami na małe kawałki. Kapustę pekińską pokroić wg uznania. Ogórki i cebulę obrać. Cebulę pokroić w kostkę, ogórki w plasterki.

Pomidory pokroić w pół plasterki. Natkę pietruszki posiekać.

Wszystkie składniki surówki wymieszać z jogurtem, dodać posiekane orzechy włoskie. doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Tagi:

kapusta