Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1028]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i koperku idealnie uzupełni danie obiadowe i będzie źródłem witamin.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę pekińską myjemy i osuszamy, a następnie kroimy. Paprykę myjemy, miąższ kroimy w dość drobną kostkę. Szczypiorek myjemy, dobrze osuszamy i siekamy.

Kapustę pekińską, paprykę i szczypiorek łączymy, dodajemy olej słonecznikowy lub rzepakowy, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. 

Opcjonalnie, olej można zastąpić majonezem.

Tagi:

surówka