bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 870]

Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Pyszna i szybka surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulą, marchewką i jabłkiem. Uwielbiam surówki z kapusty pekińskiej, są smaczne.

Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulę

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulę

 

  • mała kapusta pekińska
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 cebula czerwona
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu
  • Sól, pieprz
  • Cukier
  • Sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulę
Kapustę pekińską myjemy, osuszamy, drobno kroimy, marchewkę i jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Cebulę czerwoną obieramy, drobno kroimy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy majonez, jogurt, mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i cukrem, ponownie mieszamy.