mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Surówka z kapusty pekińskiej i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealna do obiadu, jak i na grilla:)

Surówka z kapusty pekińskiej i papryką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i papryką

 

  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 1/2 dużej papryki czerwonej
  • ok. 2 łyżek śmietany lub jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i papryką
Kapustę pekińską myję, osuszam i drobno szatkuję. Paprykę myję, usuwam gniazda nasienne i kroję w drobną kosteczkę. Wszystko przekładam do dużej miski. Dodaję śmietanę lub jogurt i majonez, mieszam. Na koniec doprawiam do smaku solą, pieprzem i cukrem. Wstawiam na pół godziny do lodówki do schłodzenia. Podaję surówkę z mięsem i ziemniaczkami lub do dań z grilla.
Surówka z kapusty pekińskiej i papryką
Kapustę pekińską drobno szatkuję, przekładam do miski
Surówka z kapusty pekińskiej i papryką
Paprykę kroję w małą kosteczkę, dodaję do kapusty posiekanej