Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do kapusty pekińskiej można dodać pomidory, kukurydzę lub groszek konserwowy.

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką.

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką.

 

  • 1 szt kapusty pekińskiej
  • 1 szt papryki
  • 3-4 łyżki majonezu
  • czosnek granulowany do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką.
Kapustę pekińską poszatkować lub pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z musztardą. Do salaterki włożyć poszatkowaną kapustę i pokrojoną paprykę. Następnie dodać majonez z musztardą, przyprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i granulowanym czosnkiem, wymieszać. Podawać do obiadu do mięsa i ziemniaków.