gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z kapusty włoskiej i marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Tak przygotowaną surówkę podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - jest smaczna i szybka w przygotowaniu.

Surówka z kapusty włoskiej i marchewki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kapusty włoskiej i marchewki

 

  • 1/4 główki kapusty włoskiej
  • 1 marchewka
  • 1,5 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty włoskiej i marchewki
Kapustę włoską drobno siekamy i przekładamy do miski. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach do kapusty.

Następnie dodajemy majonez oraz przypraw: sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową surówkę wykładamy do ozdobnej miski.

Dekorujemy gałązką natki pietruszki.  
Surówka z kapusty włoskieji marchewki
Pokrojoną kapstę włoską przekładamy do miski.
Surówka z kapusty włoskieji marchewki
Do kapusty dodajemy marchewkę, majonez oraz sól i pieprz.