renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 555]

Surówka z kapusty włoskiej i kalafiora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Łatwa, pyszna, pełna witamin i mikroelementów suróweczka do obiadu, ale równie dobrze smakuje samodzielnie.

Surówka z kapusty włoskiej i kalafiora Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kapusty włoskiej i kalafiora

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty włoskiej i kalafiora
Wszystkie warzywa dokładnie umyć pod bieżąca wodą. Marchewkę i cebule obrać. Kapustę, kalafiora, marchewkę i jabłko poszatkować w malakserze. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na koniec wymieszać ze śmietaną i posypać pestkami dyni. Schłodzić w lodówce.
Surówka z kapusty włoskiej i kalafiora
Na początek drobno poszatkować kapustę włoską.
Surówka z kapusty włoskiej i kalafiora
Dodać poszatkowane jabłko, marchew i kalafiora.
Surówka z kapusty włoskiej i kalafiora
Następnie dodać pokrojona w kostkę cebulę.