lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Surówka z kapusty kiszonej to super dodatek do obiadu. Świetnie smakuje z kotletami mielonymi lub mięsem w sosie.

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka oleju
  • pieprz i cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę płuczemy w zimnej wodzie by nie była zbyt kwaśna. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. dodajemy ją do kapusty. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dorzucamy do reszty. Następnie dodajemy cukier, pieprz i olej Dokładnie mieszamy i surówka gotowa. Idealnie pasuje do kotletów mielonych lub innych mięsnych dań.

Tagi:

kapusta