zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna i witaminowa surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • 50 dkg kiszonej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 3 winne jabłka
  • przyprawy: cukier, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę kiszoną przepłukać we wodzie i pokroić na desce do krojenia na drobno. Przełożyć do miski. Jabłka obrać i pozbawaić gniazd nasiennych. Zatrzeć na tarce o dużych oczkach i przełożyć do kapusty. Marchew obrać i zetrzeć na drobnych oczkach, również przełożyć do kapusty. Cebulę obrać i posiekać w drobną kosteczkę. Dodać do pozostałych składników. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić cukrem i świeżo mielonym pieprzem. Jeszcze raz wymieszać. Surówkę podawać do obiadu.