Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Surówka z kiszonej kapusty

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

doskonała surówka do zimowego obiadu

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • 30 dag dobrej kiszonej kapusty
  • 2 średnie marchewki
  • 1 średnie jabłko
  • 1 mała cebula
  • zielona pietruszka
  • cukier, pieprz
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę pokroić. Marchew i jabłko zetrzeć na wiórki. Cebulę pokroić w piórka.Natkę drobniutko pokroić. Wszystko razem wymieszać, doprawić cukrem i mielonym pieprzem. Wlać2-3 łyżki oleju. SMACZNEGO!