Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapusty(2)
Kapustę kiszoną odcisnąć, poszatkować. Marchewkę i cebulę obrać; marchewki zetrzeć na tarce, a cebulkę drobno posiekać i osolić. Warzywa połączyć ze sobą, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, dodać odrobinę oleju i soku z cytryny oraz ok. 1 łyżki posiekanej natki pietruszki, a następnie wymieszać. Jeśli trzeba to dodać do smaku cukru.
![Surówka z kiszonej kapusty(2) Surówka z kiszonej kapusty(2)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty2-98267.jpg)
![Surówka z kiszonej kapusty(2) Surówka z kiszonej kapusty(2)](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty2-98268.jpg)