Sposób przygotowania:
Surówka z marchewki i pomarańczy
1. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
2. Obieramy pomarańcze ze skórki, pozbywamy się białej błonki i kroimy na mniejsze kawałeczki.
3. Przekładamy tak przygotowane składniki do miski, dodajemy miód i mieszamy wszystko dokładnie.
4. Odkładamy surówkę do lodówki aby smaki się przegryzły.
5 Opcjonalnie do surówki możemy dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny lub pomarańczy oraz sól lub cynamon.
2. Obieramy pomarańcze ze skórki, pozbywamy się białej błonki i kroimy na mniejsze kawałeczki.
3. Przekładamy tak przygotowane składniki do miski, dodajemy miód i mieszamy wszystko dokładnie.
4. Odkładamy surówkę do lodówki aby smaki się przegryzły.
5 Opcjonalnie do surówki możemy dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny lub pomarańczy oraz sól lub cynamon.