Sposób przygotowania:
Udka kurczaka w musztardzie
Duże udka kurczaka przeciąć na dwie części: pałka i podudzie, odciąć kuperek, opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
W misce wymieszać musztardę z piwem, miodem z papryką, kucharkiem, pieprzem mielonym i zostawić w lodówce na całą noc.
W garnku rozgrzać olej rzepakowy, porcje udek obtoczyć w mące pszennej i kłaść na tłuszcz.
Smażyć na rumiano z każdej strony razem z pokrojoną cebulą i czosnkiem, następnie wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, na koniec obrócić porcje i bez przykrycia smażyć z 5 minut.
W misce wymieszać musztardę z piwem, miodem z papryką, kucharkiem, pieprzem mielonym i zostawić w lodówce na całą noc.
W garnku rozgrzać olej rzepakowy, porcje udek obtoczyć w mące pszennej i kłaść na tłuszcz.
Smażyć na rumiano z każdej strony razem z pokrojoną cebulą i czosnkiem, następnie wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, na koniec obrócić porcje i bez przykrycia smażyć z 5 minut.