Sposób przygotowania:
Ciasto z białek z suszoną aronią
1. Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy oba cukry i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukrów, dodajemy olej i chwilę ubijamy. Następnie wsypujemy obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy suszoną aronie i dokładnie mieszamy.
2. Ciasto przekładamy do okrągłej foremki o średnicy około 20 cm posmarowanej masłem lub margaryną i oproszonej kaszą manną.
3. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni, sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone i studzimy.
4. Gotowe ciasto kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Foremka o średnicy około 20 cm.
Ciasto można pokroić na 8 porcji.
2. Ciasto przekładamy do okrągłej foremki o średnicy około 20 cm posmarowanej masłem lub margaryną i oproszonej kaszą manną.
3. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni, sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone i studzimy.
4. Gotowe ciasto kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Foremka o średnicy około 20 cm.
Ciasto można pokroić na 8 porcji.