Sposób przygotowania:
Surówka z orzechami
Porcja dla 4 osób
Na jedną porcję:
Energia: 101 kcal
Tłuszcze ogółem: 9 g
Cholesterol: 0 mg
Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i wsyp do salaterki. Ogórek umyj i pokrój w cienkie krążki. Orzechy drobno posiekaj. Wsyp pokrojonego ogórka i orzechy do sałaty i wymieszaj. Zmieszaj olej, sok z cytryny, pieprz i koperek. Polej surówkę sosem.
Na jedną porcję:
Energia: 101 kcal
Tłuszcze ogółem: 9 g
Cholesterol: 0 mg
Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i wsyp do salaterki. Ogórek umyj i pokrój w cienkie krążki. Orzechy drobno posiekaj. Wsyp pokrojonego ogórka i orzechy do sałaty i wymieszaj. Zmieszaj olej, sok z cytryny, pieprz i koperek. Polej surówkę sosem.