Ania Kaczorek

Ania Kaczorek

Kucharz
[Przepisów: 20]

Surówka z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny dodatek do głównego dania, bogaty w zdrowe tłuszcze.

Surówka z orzechami

Składniki:

Surówka z orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z orzechami
Porcja dla 4 osób

Na jedną porcję:

Energia: 101 kcal
Tłuszcze ogółem: 9 g
Cholesterol: 0 mg

Sałatę umyj, osusz, porwij na mniejsze kawałki i wsyp do salaterki. Ogórek umyj i pokrój w cienkie krążki. Orzechy drobno posiekaj. Wsyp pokrojonego ogórka i orzechy do sałaty i wymieszaj. Zmieszaj olej, sok z cytryny, pieprz i koperek. Polej surówkę sosem.

Tagi:

sałata