Sposób przygotowania:
Surówka z pekinki, pora i papryki
Kapustę pekińską drobno kroimy papykę myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Ogórka obieramy i kroimy i plasterki i na poł. Pora kroimy w plasterki i przelewamy na sitku wrzątkiem. Wszystkie warzywa łączymy ze sobą. Dosypujemy zieloną pietruszkę, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy. Kefir mieszamy z łyżką majonezu i dodajemy do warzyw. Całość mieszamy i podajemy.
![Surówka z pekinki, pora i papryki Surówka z pekinki, pora i papryki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-pekinki-pora-i-papryki-84638.jpg)
![Surówka z pekinki, pora i papryki Surówka z pekinki, pora i papryki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-pekinki-pora-i-papryki-84639.jpg)