Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Surówka z pekińskiej kapusty i winogron

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna wersja surówki z kapusty pekińskiej.

Surówka z pekińskiej kapusty i winogron

Składniki:

Surówka z pekińskiej kapusty i winogron

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej kapusty i winogron
Kapustę drobno usiekać, lekko osolić i ugnieść by zmiękła. Winogrona ( kilka odłożyć do dekoracji ) przekroić na połówki ( lub ćwiartki zależnie od wielkości ) i dodać do kapusty. Wlać oliwę. Wymieszać i doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny . Podawać na liściach sałaty dekorując całymi winogronami.