kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Surówka z porów z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka z porów z jabłkami!

Surówka z porów z jabłkami

Składniki:

Surówka z porów z jabłkami

 

  • por 3 szt
  • jałbko 1 winne
  • kefir 1 butelka
  • sól
  • cukier do smaku
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Surówka z porów z jabłkami
Pory oczyścić, odciąć korzenie i twarde zielone liście. Przekroić wzdłuż i wymyć starannie pod biężącą wodą, osączyć, drobno pokroić. Jabłko umyć, przekroić wzdłuż na połowę, usunąć gniazdko nasienne, przyłożyć przekrojem do tarki jarzynowej i zetrzeć. Pory i starte jabłko połączyć z kefirem, doprawić solą i cukrem do smaku. Wyłożyć do szklanego naczynia posypać wymytym i drobno pokrojonym koperkiem.

Tagi:

pory