Sposób przygotowania:
Surówka z rukoli, papryki, ogórka i pomidorków
Rukolę przekładamy do miski z wodą i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Ogórka myjemy i obieramy ze skórki, kroimy w półplasterki. Pomidorki koktajlowe myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na ćwiartki.
Rukolę przekładamy na talerz i układamy pokrojoną cebulę, paprykę, pomidorki, ogórki. W kubeczku mieszamy jogurt i olej, polewamy surówkę. Doprawiamy do smaku i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Rukolę przekładamy na talerz i układamy pokrojoną cebulę, paprykę, pomidorki, ogórki. W kubeczku mieszamy jogurt i olej, polewamy surówkę. Doprawiamy do smaku i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.