Sposób przygotowania:
Surówka z rzodkiewek, jabłek i czerwonej
Sałatę myję, dokładnie osuszam i kroję na mniejsze kawałki. Jabłka myję, nie obieram ze skórki i kroję w cienkie plasterki, umieszczam je w miseczce i skrapiam dość obficie sokiem wyciśniętym z cytryny. Czerwoną cebulę obieram i drobno siekam. Rzodkiewki myję, obieram i kroję w plasterki.
Na półmisek wykładam pokrojone warzywa i plasterki jabłka.
Przygotowuję dressing: W niewielkim słoiczku umieszczam wszystkie składniki dressingu i dokładnie mieszam (wstrząsając): ocet z oliwą, cukrem oraz solą.
Tuż przed podaniem sałatkę polewam sosem.
Na półmisek wykładam pokrojone warzywa i plasterki jabłka.
Przygotowuję dressing: W niewielkim słoiczku umieszczam wszystkie składniki dressingu i dokładnie mieszam (wstrząsając): ocet z oliwą, cukrem oraz solą.
Tuż przed podaniem sałatkę polewam sosem.