roZzi

roZzi

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Surówka z rzodkiewek, papryki i kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna surówka, którą najlepiej przyrządzać wyłącznie z naturalnych oraz świeżych składników. Bogata w wit. C i D.

Surówka z rzodkiewek, papryki i kapusty

Składniki:

Surówka z rzodkiewek, papryki i kapusty

 

  • 6- 10 rzodkiewek
  • 3 duże łyżki śmietany
  • 1 młoda kapusta pekińska
  • 1 pietruszka
  • sos czosnkowo- ziołowy
  • 1 cała papryka żółta
  • szczypta cukru
  • olej

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewek, papryki i kapusty
Warzywa dokładnie przepłukać pod ciepłą wodą. Rzodkiewki pokroić na talarki, po czym na ćwiartki (można je również posiekać na tarce). Liście pietruszki poszatkować. Kapustę przekroić na pół, a następnie jedną połówkę podzielić na kilka części, które należy pociąć na drobne kawałeczki, to samo zrobić z drugą połówką. Papryka powinna być krojona wzorem paska, a potem krojona na kwadraciki. Całość dodać do dużej miski i wymieszać wraz ze śmietaną, szczyptą cukru oraz z rozrobionym z wodą i olejem sosem. Smacznego!