WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 985]

Surówka z rzodkiewki i pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka surówka obiadowa z rzodkiewki podłużnej i pora. Zaprawiona olejem i doprawiona solą, pieprzem i koperkiem.

Surówka z rzodkiewki i pora Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z rzodkiewki i pora

 

  • kilka podłużnych rzodkiewek
  • kawałek białej części pora
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oleju
  • kilka kropel soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewki i pora

ETAP 1:

Z rzodkiewek odciąć natkę i korzonki. Rzodkiewki umyć i osuszyć. Pokroić je w plasterki i wrzucić do salaterki.

Białą część pora umyć i osuszyć. Jeśli por jest cienki to pokroić go na krążki tej samej grubości co rzodkiewkę. Jeśli por jest gruby to pokroić go w półplasterki.

Dodać do rzodkiewki. Warzywa oprószyć solą i pieprzem. Polać kilkoma kroplami soku z cytryny. Dodać łyżkę oleju i trochę posiekanego koperku. Wszystko wymieszać.

Podawać od razu jako dodatek do obiadu lub przekąskę.

Surówka z rzodkiewki i pora
posiekany koperek dodany do pora i rzodkiewki
Surówka z rzodkiewki i pora
Pokrojona rzodkiewka i por doprawione solą, pieprzem i sokiem z cytryny
Surówka z rzodkiewki i pora
Por pokrojony w krążki dodany do rzodkiewki
Surówka z rzodkiewki i pora
rzodkiewka pokrojona w plasterki wrzucona do miseczki