migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1285]

Surówka z rzodkwi i jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

W tym roku w moim warzywniaku posiałam po raz pierwszy letnią białą rzodkiew. Z chęcią zajadamy ją na kanapkach, ale postanowiłam też przygotować z niej surówkę do obiadu.

Surówka z rzodkwi i jabłka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z rzodkwi i jabłka

 

  • 600 g białej rzodkwi
  • 4 średnie jabłka
  • ok 3-4 łyżek majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkwi i jabłka
Białą rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka obrać ze skórki i również zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Starte składniki dokładnie wymieszać. Dodać majonez i jeszcze raz wymieszać. Zamiast majonezu można dodać jogurt naturalny.

Surówka najlepiej smakuje jak jest dobrze schłodzona.  
Surówka z rzodkwi i jabłka
Białą rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Surówka z rzodkwi i jabłka
Jabłka obrać ze skórki i również zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Surówka z rzodkwi i jabłka
Starte składniki dokładnie wymieszać. Dodać majonez i jeszcze raz wymieszać.