Sposób przygotowania:
Sałatka z kaparami, oliwkami i rzodkiewką
Kolendrę, rukolę i sałatkę zieloną dowolną oraz sałatę kolorową czyli bordową ozdobną opłukać i osuszyć. Następnie pokroić na mniejsze kawałki lub porwać rękoma.
Rzodkiewki umyć i bez obierania zetrzeć na grubszej tarce. Pomidorki suszone wyjąc ze słoika i pokroić drobniej, kapary osączyć z zalewy, oliwki osączone pokroić w krążki. Polać oliwą z pomidorków suszonych i przyprawić pieprzem kolorowym.
Podawać jako przekąskę lub do drugiego dania.
Rzodkiewki umyć i bez obierania zetrzeć na grubszej tarce. Pomidorki suszone wyjąc ze słoika i pokroić drobniej, kapary osączyć z zalewy, oliwki osączone pokroić w krążki. Polać oliwą z pomidorków suszonych i przyprawić pieprzem kolorowym.
Podawać jako przekąskę lub do drugiego dania.