Sposób przygotowania:
Surówka z sałaty ciętej, papryki, rzodkiewki
Pół paczki ciętej sałaty przepłukać i włożyć do miseczki, trzy duże rzodkiewki pokroić w dość duże cząstki. Jedną czerwoną, słodką paprykę umyć i wykroić z niej gniazdo nasienne. Pokroić ją w kostkę.
Z trzech dużych pomidorów zdjąć skórkę i pokroić je w cząstki. Wszystko razem wymieszać, na koniec pokroić pół pęczka świeżej natki pietruszki. Dodać do reszty i zalać zalewą zrobioną z: pół szklanki wody, 2 łyżek oleju, 2 łyżeczek cukru, pół łyżeczki soli i łyżki octu.
Wszystko razem wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić solą według własnego smaku.
Z trzech dużych pomidorów zdjąć skórkę i pokroić je w cząstki. Wszystko razem wymieszać, na koniec pokroić pół pęczka świeżej natki pietruszki. Dodać do reszty i zalać zalewą zrobioną z: pół szklanki wody, 2 łyżek oleju, 2 łyżeczek cukru, pół łyżeczki soli i łyżki octu.
Wszystko razem wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić solą według własnego smaku.