Sposób przygotowania:
Surówka z sałaty lodowej i pomidorów
Sałatę lodową myję, osuszam, rwę lub kroję na mniejsze kawałki. Pomidory parzę gorącą wodą, obieram ze skórki, kroję w ćwiartki lub kostkę. Kawałki sałaty i ćwiartki pomidorów umieszczam w dość dużej misce. mIeszam.
Śmietanę mieszam z cukrem, doprawiam ją solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.
Powstałym śmietanowym sosem polewam pokrojone warzywa, dokładnie wszystko mieszam. Wstawiam na pół godziny do lodówki.
Surówkę podaje do obiadu lub do dań z grilla.
Śmietanę mieszam z cukrem, doprawiam ją solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.
Powstałym śmietanowym sosem polewam pokrojone warzywa, dokładnie wszystko mieszam. Wstawiam na pół godziny do lodówki.
Surówkę podaje do obiadu lub do dań z grilla.