Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Surówka z selera, jabłka i kukurydzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Surówka jest łatwa i szybka w przygotowaniu a w dodatku zdrowa i smaczna,

Surówka z selera, jabłka i kukurydzy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z selera, jabłka i kukurydzy

 

Sposób przygotowania:

Surówka z selera, jabłka i kukurydzy
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Seler obrać i razem z jabłkami zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny aby nie ciemniały. Kukurydzę wyłożyć z puszki na sito i osączyć z zalewy. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać jogurt naturalny, musztardę, przyprawić do smaku solą, cukrem i białym pieprzem, dokładnie wymieszać.
Surówka z selera, jabłka i kukurydzy
Obrany seler i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Surówka z selera, jabłka i kukurydzy
Wszystkie składniki włożyć do miski, wymieszać z jogurtem i musztardą.