Sposób przygotowania:
Surówka z selera z rodzynkami i brzoskwinią
Rodzynki należy sparzyć, czyli na kilka minut zalać wrzątkiem.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy, a następnie pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Obranego selera drobno posiekać lub zetrzeć na średnich oczkach tarki. skropić sokiem z cytryny i delikatnie posolić.
Majonez połączyć z jogurtem.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
Sałatkę doprawić według własnego smaku i wstawić do lodówki, aby smaki "się przegryzły".
Brzoskwinie odsączyć z zalewy, a następnie pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Obranego selera drobno posiekać lub zetrzeć na średnich oczkach tarki. skropić sokiem z cytryny i delikatnie posolić.
Majonez połączyć z jogurtem.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
Sałatkę doprawić według własnego smaku i wstawić do lodówki, aby smaki "się przegryzły".
gusia1000